Rovinj

Rovinj is een stad in Kroatië, waar ongeveer 14.300 mensen wonen. De stad ligt op het grootste schiereiland Istrië, aan de westkust van dit eiland. Rovinj is een populaire stad onder toeristen. Toerisme is ook één van de dingen waar de lokale bevolking van leeft, net als visserij, landbouw, druiventeelt en wijnproductie. Het is gematigd warm en droog en de gemiddelde temperatuur is ongeveer 14 graden Celsius.

Oude Stad
Rovinj is een oude stad. De stad heeft een heuvel als ondergrond en is in 1763 aan het vaste land verbonden. Om de stad Rovinj ligt geen boulevard, maar de Middeleeuwse bebouwing van het eiland Istrië loopt door tot direct aan zee, wat voor een mooi beeld zorgt. In de buurt van Rovinj liggen 22 andere eilandjes en eilanden.

In Rovinj zijn een hoop bezienswaardigheden en historische monumenten, te beginnen met de toren van St. Eufemia. Dit is de grootste barokke kerk van Istrië en ook direct het hoogste punt van de stad. Het beklimmen van deze toren is zeker de moeite waard, omdat je prachtig uitzicht over de stad hebt vanaf dit punt.

Daarnaast is het Batana museum ook zeker een bezoekje waard. Hier komt de trotse visserstraditie tot uiting. Je kan hier een film kijken over de bouw van de batana, een klein houten bootje met platte bodem. Wat ook ontzettend leuk is om te doen, is om het Franciscaanse klooster te bezoeken. Tot slot is de poort Balbi Arch een mooie bezienswaardigheid. Deze poort dateert uit de 17e eeuw.