Istrië

Camping Vestar is gelegen in de streek Istrië. Hier valt van alles te beleven en u zult u tijdens uw verblijf op de camping dus zeker niet vervelen. Om u alvast kennis te laten maken de streek hebben we hier wat bijzondere bezienswaardigheden uit deze streek in Kroatië op een rij gezet.

Cultuur en Historie
U kunt in deze streek genieten van de meest bijzondere cultuur en historie. Iedereen heeft het bijvoorbeeld wel over het amfitheater van Rome, maar vele vinden het Amfitheater van Pula vele malen mooier. Dit amfitheater is ontzettend oud en nog steeds in gebruik. Ook kunt u in Istrië Euphrasius Basilica bezichtigen; een prachtige basiliek die elke cultuur liefhebber gezien moet hebben. Vooral de unieke Mozaiek vloeren die stammen uit een tijd lang geleden en toch goed bewaard zijn gebleven, zullen opvallen tijdens uw bezoek aan deze basiliek. Een andere culturele aanrader in Istrië is de Saint Euphemia Cathedral. Deze prachtige kathedraal kan beklommen worden waarna u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de streek. Een aanrader voor degenen die met mooie foto’s thuis willen komen!

Nationale Parken
Ook de natuurliefhebbers kunnen in deze streek volop genieten. Zo zijn er de bekende nationale parken zoals Brijuni en Ucka. Hier kunt u de meest bijzondere planten en ongerepte natuur aanschouwen en er is zelfs kans dat u zeer zeldzame dieren tegenkomt in deze prachtieg nationale parken. Alleen al op de Brijuni-archipel zijn bijna 700 verschillende plantensoorten te vinden en hier kan de natuurliefhebber dus zijn ogen uitkijken. Verder is ook het Limski-kanaal een prachtig stukje natuur om te bezichtigen en om foto’s van te maken.

Tot slot willen we u het Glavani Park in Istrië van harte aanbevelen. Dit is een prachtig klimpark waar zowel u als uw kinderen kunnen genieten van de meest bijzondere attracties de allen met klimmen te maken. U kunt zelfs op elf meter hoogte klimmen en dan in een vrije val gaan. Een unieke ervaring!